Wagyu betekent letterlijk vertaald “Japanse koe”. Authentiek Wagyu staat internationaal bekend om zijn premium kwaliteit, hoog gemarmerde structuur en heerlijke smaak. Ondanks dat de kwaliteit van Amerikaans en Australisch Wagyu zeer goed te noemen is, overtreft Japans Wagyu deze op alle vlakken; marmeringsgraad, vet- en vleeskleur, structuur en smaak!De Japans Wagyu van restaurant Puro is afkomstig van 100% volbloed runderen van het ras Japanese Black, geboren en getogen in Japan. De speciaal voor ons geselecteerde runderen leven in de prachtige omgeving van de Gunma prefectuur, noordwest gelegen van Tokio, waar ze genieten van zorgvuldig geselecteerd voer, zuiver water en schone lucht.
De kwaliteit van ons Japans Wagyu is gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees, waarbij alleen A3, A4 en A5 kwaliteit volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg zijn. Sterker nog; de kwaliteit van ons Japans Wagyu is zo hoog, dat het niet voorkomt op de reguliere marmeringschaal die gebruikt wordt door de USDA (United States Department of Agriculture) en MSA (Meat Stan-dards Australia). Zo is bijvoorbeeld de hoogste Australische gradatie 9+ in Japan slechts gradatie 6.
Kom en degusteer dit heerlijk stukje vlees.